Desert placinta cu fructe si crema de vanilie

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert placinta cu fructe si crema de vanilie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert placinta cu fructe si crema de vanilie
O placinta delicioasa cu fructe(o combinatie de caise si ceva fructe ratacite prin congelator) si crema de vanilie inspirata de Bucataresele Vesele si adaptata preferintei si gusturilor personale.
INGREDIENTE
Topim untul pe foc.
Intindem o foaie de placinta, o ungem cu unt, asezam alta foaie peste ea, apoi presaram fructele din loc in loc. Pliem foaia de placinta tinand-o de margini si o asezam in tava. Procedam la fel si cu celalalte foi.
Untul ramas il pensulam deasupra.
Punem tava la cuptor la 200 grade C, pentru 10 minute, pana foile se rumenesc.
Intre timp batem ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat. Adaugam praful de budinca si laptele caldut.
Scoatem tava si turnam compozitia peste foi. Reducem focul la 170 grade si punem placinta inapoi la cuptor pana se leaga crema.
Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi o servim pudrata cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ingrediente Desert placinta cu fructe si crema de vanilie
6-8 foi de placinta
100 gr unt
fructe de sezon(caise,visine, afine)
5 oua
150 gr zahar
1 lingura praf de budinca de vanilie
zahar vanilat bourbon
un praf de sare
500 ml lapte
zahar pudra pentru ornat