Desert placinta cu mere

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert placinta cu mere

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta cu mere

 

  ALUATURI DE CASA Am strans mai multe mere in cosuletul de fructe.Pentru a nu le pierde le-am foslosit la o placinta ........asa mai dietetica:))))

 

INGREDIENTE
2 kg. mere 2 lingurite scortisoara macinata 2 linguri zahar tos 3 linguri nuca pisata 250 ml. apa 425 g.+ 2 linguri. faina 200 g. margarina 3 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 vf. lingurita sare 2 linguri zahar pudra

Pentru inceput se spala merele.

Se curata de codita si se rad sau se dau prin robot pentru maruntire.

Intr-o cratita sau tigaie wook(cum am facut eu) se calesc cu cele 2 linguri de zahar tos.

Cand s-au inmuiat bine se pun intr-o strecuratoare sa se scurga zeama rezultata.

Cand zeama s-a scurs si merele sunt reci adaugam scortisoara si amestecam pentru incorporare.Adauga si nuca pisata.

Foaia de placinta

Punem o parte din faina intr-un vas de framantat.

Adauga peste faina sare,praful de copt,apa,oul,uleiul si framanta.

Se adauga faina putin cate putin pana aluatul devin maleabil.

Lasam aluatul 10 minute la odihnit.

Imparte aluatul in doua parti.

Pe blatul infainat se intinde prima foaie de aluat.

Ungem cu o parte din margarina,rulam si strangem sub forma de melc.

La fel proceda si cu cea de-a doua foaie.

dam foile la frigider pentru 15-20 de minute.

Pregatim o tava ,o tapetam cu hartie de copt .

Incalzeste cuptorul la 170 grade.

Scoate aluatul din frigider,infaineaza balatul si intinde o foaie.

Pune foaia de aluat in tava.

Peste prima foaie de aluat pune merele si niveleaza usor.

Intinde a doua foaie si pune-o peste mere.

Apasa usor cu palmele si portioneaza placinta.

Da tava la cuptorul cuptorul incins pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos.

Scoate tava di cuptor,lasa placinta sa se raceasca ,apoi pudreaza .

Se serveste rece.

Sa va fie de folos!

!

Ingrediente Desert placinta cu mere

2 kg. mere

2 lingurite scortisoara macinata

2 linguri zahar tos

3 linguri nuca pisata

250 ml. apa

425 g.+ 2 linguri. faina

200 g. margarina

3 linguri ulei

1 plic praf de copt

1 vf. lingurita sare

2 linguri zahar pudra

Categorii