Desert placinta cu mere

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert placinta cu mere

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta cu mere

Umplutura: 1350 g mere curatate de coaja si seminte 200 g zahar (sau dupa gust) 1 lingurita scortisoara 2 linguri gris Aluat: 1ou 1 praf de sare 100 g unt 100 g zahar 1 plic zahar vanilinat (8 g) esenta de vanilie 140 g iaurt 5 g praf de copt 1 lingurita otet 420 g faina (sau cat cuprinde) Dimensiuni tava: 25x35 cm

Umplutura de mere:

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de acestea, se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Aluat:

Se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si iaurtul intr-un castron. Se adauga 200 g faina, praful de copt si otetul si se framanta totul, adaugand faina pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se intinde grisul, apoi umplutura de mere.

Pe masa de lucru infainata se intinde cealalta jumatate de aluat, se ruleaza pe sucitor, apoi se intinde peste umplutura de mere. Se inteapa aluatul cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta trece de testul scobitorii.

Ingrediente Desert placinta cu mere

Umplutura:

1350 g mere curatate de coaja si seminte

200 g zahar (sau dupa gust)

1 lingurita scortisoara

2 linguri gris

Aluat:

1ou

1 praf de sare

100 g unt

100 g zahar

1 plic zahar vanilinat (8 g)

esenta de vanilie

140 g iaurt

5 g praf de copt

1 lingurita otet

420 g faina (sau cat cuprinde)

Dimensiuni tava: 25x35 cm

Categorii