Desert placinta cu mere, de post

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert placinta cu mere, de post

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta cu mere, de post

 

O placinta absolut delicioasa ce merita incercata ... 

500 gr faina alba 80 gr zahar 12 gr praf de copt un varf de sare 150 ml apa 60 ml ulei 6-7 mere 4 linguri cu zahar zahar pudra ( optional)

Incepem prin a pune intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si un varf de sare. Amestecam aceste ingrediente .

Apoi adaugam apa si uleiul si framantam pana obtinem un aluat elastic.

(Cantitatea de faina sau apa poate varia).

Acoperim bolul cu aluat si lasam la loc cald ( nu trebuie sa dospeasca ) 

Intre timp, curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem o tigaie antiaderenta la foc porivit si cand aceasta s-a incalzit punem merele date prin razatoare si cele patru linguri cu zahar .( cantitatea de zahar poate varia in functie de cat sunt de dulci merele ) 

Cand merele s-au calit, dam  tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Luam aluatul si il impartim in 2 parti egale.

Intindem bine prima bucata si o punem intr-o tava pentru cuptor ( eu am folosit tava clasica din cuptor ) tapetata cu hartie de copt .

Punem compozitia de mere peste foaia de aluat , iar peste compozitia de mere punem cea  de a doua foaie de aluat .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru circa 40 minute.

Cand placinta este gata, pudram cu zahar pudra ( optional) 

Pofta buna ! 

Ingrediente Desert placinta cu mere, de post

500 gr faina alba

80 gr zahar

12 gr praf de copt

un varf de sare

150 ml apa

60 ml ulei

6-7 mere

4 linguri cu zahar

zahar pudra ( optional)

Categorii