Desert placinte rulate cu dovleac turcesc
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert placinte rulate cu dovleac turcesc
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert placinte rulate cu dovleac turcesc
Pentru ca mi-a placut mult rulada lui Merisor am pregatit si eu doua placinte rulate cu dovleac turcesc. Daca mi-aduc bine aminte, am tras un ochi si la placinta lui Rocsi. Vreau sa va spun ca am fost laudata pentru cat de bune au fost aceste placinte, desi mie nu mi-a placut gustul intens al dovleacului turcesc. Il prefer pe cel placintar, totusi. Din lipsa de timp am sarit peste etapele in care aluatul trebuia lasat la crescut, dar nu au fost probleme, placintele crescand foarte bine. Pentru ca am avut mult dovleac si mi-era teama ca va fi prea multa umplutura, m-am gandit sa mai scap de el si am pus si in aluat. Rezultatul a fost un aluat frumos colorat, tomnatic.
Ingrediente Desert placinte rulate cu dovleac turcesc
Umplutura:
1,5 kg dovleac turcesc curatat de coaja si seminte
600 g zahar (sau dupa gust)
3 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
1 lingurita de scortisoara macinata
Aluat:
25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
200 ml lapte
50 g unt
100 g zahar
1 plic zahar vanilinat (8 g)
1 ou
1 praf de sare
300 g dovleac calit cald
800 g faina (sau cat cuprinde)
2 - 3 linguri ulei