Desert prajitura cu branza, pere si smochine (fara gluten)

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Desert prajitura cu branza, pere si smochine (fara gluten)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu branza, pere si smochine (fara gluten)

 

Pentru a avea o reteta low carb am folosit faina de naut fara gluten si indulcitor in loc de zahar. https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/prajitura-cu-branza-pere-si-smochine.html

 

INGREDIENTE
2 pere 2 smochine 2 linguri de faina de naut bio 4 pliculete de indulcitor stévia - 6 g ( = 8 lingurite de zahar) 250 gr branza de vaci grasa 30% 3 oua 20 gr de ciocolata neagra 85%

Spalati si curatati perele. Taiati-le in 4 si-ndepartati semintele.

Spalati smochinele si taiati-le rondele fine.

Frecati 3 sferturi din indulcitor cu ouale.

Adaugati branza de vaci, faina de naut si amestecati.

Ungeti cu unt o forma de tarta de 20 sau 24 cm si varsati compozitia.

Puneti deasupra perele si smochinele.

Presarati deasupra un plic de indulcitor.

Dati la cuptor timp de 30 de minute la 180° C.

Scoateti si puneti deasupra ciocolata taiata bucatele.

Lasati sa se raceasca si dati la rece minimum 3 ore.

Ingrediente Desert prajitura cu branza, pere si smochine (fara gluten)

2 pere

2 smochine

2 linguri de faina de naut bio

4 pliculete de indulcitor stévia - 6 g ( = 8 lingurite de zahar)

250 gr branza de vaci grasa 30%

3 oua

20 gr de ciocolata neagra 85%

Categorii