Desert prajitura cu crema de piersici

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert prajitura cu crema de piersici

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema de piersici

 

INGREDIENTE
Blat ( 20/30 cm tava) 3 oua un praf de sare 30 g cacao 100 g faina 1 lingurita rasa cu praf de copt 75 ml apa fierbinte 100 g zahar tos 30 ml ului 1 fiola esenta vanilie Pt insiropat, lapte fiert si racit Crema 250 g mascarpone 50 g ciocolata alba 6 g gelatina 100 g zahar 2 piersici mari foarte coapte - cca 400 g fara coaja si sambure Decor ciocolata topita si feliute de piersica

Blat : Mai intai am amestecat cacaua cu apa fierbinte. Intr-un castron am pus ouale, un praf de sare si am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema spumoasa, am redus viteza la mixer si am adaugat pe rand, cacaua, apoi uleiul, mixind dupa fiecare la viteza mica. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt, pe care le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt ( 20/30 cm) si am turnat compozitia in tava, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, fiind un blat nu foarte inalt se coace foarte repede, se face testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca bine.

Crema : Piersicile le-am curatat si le-am dat pe razatoare, am adaugat zaharul si am pus cratita pe foc sa dea in cateva clocote, am luat spuma formata. Gelatina am hidratat-o in apa rece, apoi am tras piureul de pe foc , am adaugat ciocolata , am amestecat pana ce ciocolata s-a topit, iapoi am incorporat gelatina hidratata si am omogenizat. Separat am mixat mascarponele peste care am adaugat piureul de piersici si am omogenizat crema.

Asamblare : Tava in care am copt blatul am imbracat-o cu folie alimentara, am asezat blatul, l-am intepat cu o furculita si apoi l-am insiropat cu lapte fiert si racit. Peste blat am turnat crema de piersici. Am dat tava la rece pentru cateva ore, apoi am scos prajitura din tava si am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fiarta. La final am decorat cu ciocolata topita si feliute subtiri de piersica.

Ingrediente Desert prajitura cu crema de piersici

Blat ( 20/30 cm tava)

3 oua

un praf de sare

30 g cacao

100 g faina

1 lingurita rasa cu praf de copt

75 ml apa fierbinte

100 g zahar tos

30 ml ului

1 fiola esenta vanilie

Pt insiropat, lapte fiert si racit

Crema

250 g mascarpone

50 g ciocolata alba

6 g gelatina

100 g zahar

2 piersici mari foarte coapte - cca 400 g fara coaja si sambure

Decor

ciocolata topita si feliute de piersica

Categorii