Desert prajitura de vara
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert prajitura de vara
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura de vara
O prajitura delicioasa numai buna in aceasta perioada
Morcovi 200 g Făină 250 g oua 3 buc zahăr 300 g praf de copt 1 plic ulei de floarea soarelui 300 ml Pentru crema Mascarpone 400 g Crema lichida 200 ml Zahăr pudră de vanilie 100 g Afine proaspete 100 gSe amestecă zahărul cu uleiul, apoi se încorporează ouăle unul câte unul și se adaugă făina amestecată cu praful de copt și morcovii dați pe răzătoarea mică.
Toata aceasta compozitie se toarna intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru aproximativ 39 de minute (test cu o scobitoarea).
Cand blatul este gata, se lasa la racit si se taie in doua felii.
Pentru crema se amesteca mascarpone cu frisca si zaharul vanilat
Se pune o parte din crema in mijlocul blatului, se adauga semintele de afine, se pune cealalta jumatate din blat deasupra si se orneaza cu restul de crema
Ingrediente Desert prajitura de vara
Morcovi 200 g
Faina 250 g
oua 3 buc
zahar 300 g
praf de copt 1 pliculet
ulei de floarea soarelui 300 ml
Pentru crema
Mascarpone 400 g
Frisca lichida 200 ml
Zahar pudra vanilat 100 g
Afine proaspete 100 g