Desert prajitura de vara

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert prajitura de vara

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura de vara

 

O prajitura delicioasa numai buna in aceasta perioada

Morcovi 200 g Făină 250 g oua 3 buc zahăr 300 g praf de copt 1 plic ulei de floarea soarelui 300 ml Pentru crema Mascarpone 400 g Crema lichida 200 ml Zahăr pudră de vanilie 100 g Afine proaspete 100 g

Se amestecă zahărul cu uleiul, apoi se încorporează ouăle unul câte unul și se adaugă făina amestecată cu praful de copt și morcovii dați pe răzătoarea mică.

Toata aceasta compozitie se toarna intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru aproximativ 39 de minute (test cu o scobitoarea).

Cand blatul este gata, se lasa la racit si se taie in doua felii.

Pentru crema se amesteca mascarpone cu frisca si zaharul vanilat

Se pune o parte din crema in mijlocul blatului, se adauga semintele de afine, se pune cealalta jumatate din blat deasupra si se orneaza cu restul de crema

Ingrediente Desert prajitura de vara

Morcovi 200 g

Faina 250 g

oua 3 buc

zahar 300 g

praf de copt 1 pliculet

ulei de floarea soarelui 300 ml

Pentru crema

Mascarpone 400 g

Frisca lichida 200 ml

Zahar pudra vanilat 100 g

Afine proaspete 100 g

Categorii