Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras

 

,,aluaturi de casa,,   Sursa Youtube

 

INGREDIENTE

Aluat tava 20/25 cm :

3 gălbenuşuri 65 g unt gras 35 g zahăr 1 pliculeţ zahăr Bourbon coaja rasă de la o jumătate de lămâie 180 g făină un praf de sare

Umplutura:

3 albuşuri 100 g zahăr 180 g iaurt 200 g smântână fermentată 1 pliculeţ zahăr Bourbon coaja rasă de la jumătate de lămâie 4 linguri cu făină 50 g merişoare confiate sau stafide 1 fiolă esenţă de rom

În plus :

zahăr pudră vanilat pentru ornat

Se prepară aluatul: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă. Se adaugă praful de sare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile pe rând, amestecând bine după fiecare, apoi făina cernută. Se frământă un aluat ( puţin sfărâmicios, nu omogen), care se dă la rece pentru 30 de minute, împachetat în folie de plastic.

Umplutura: iaurtul şi smântâna se amestecă, apoi se adaugă zahărul vanilat, esenţa , făina şi merişoarele. Se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, apoi se combină cu crema de iaurt şi smântână.

Aluatul se scoate de la rece, se cântareşte o biluţă de 100 g din el, aluat ce se va da la congelator. Restul de aluat se întinde direct pe foaia de copt la dimensiunea tavii. Se pune în tavă, se adaugă toată umplutura, apoi se rade deasupra aluatul de la congelator.

Se coace la 190 grade căldură sus/jos fără ventilaţie , pentru 30 de minute.

Se lasă la răcit complet în tavă, apoi se dă la frigider pentru 1 oră.

Se porţionează şi se poate pudra cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Ingrediente Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras

3 gălbenuşuri

65 g unt gras

35 g zahăr

1 pliculeţ zahăr Bourbon

coaja rasă de la o jumătate de lămâie

180 g făină

un praf de sare

3 albuşuri

100 g zahăr

180 g iaurt

200 g smântână fermentată

1 pliculeţ zahăr Bourbon

coaja rasă de la jumătate de lămâie

4 linguri cu făină

50 g merişoare confiate sau stafide

1 fiolă esenţă de rom

zahăr pudră vanilat pentru ornat

Categorii