Desert prajitura regala cu branza
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert prajitura regala cu branza
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura regala cu branza
Nu eu am denumit-o asa, am salvat un filmulet de pe Savuros.TV si asa se numea prajitura. Mi-a placut ce am vazut asa ca am zis sa incerc regala asta. Eu am mai facut niste modificari, pe ici pe colo, am adaptat ingredientele in functie de tava pe care am folosit-o. Si pentru ca tot e Sf. Alexandru azi, hai cu La multi ani, Valentin-Alexandru ! El face gratarul eu am facut prajitura....:))))))))))))))))))))))))))))))))
INGREDIENTE
Aluat :Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, praful de copt, zaharul si untul rece taiat cubulete mici, am framantat repede pana am obtinut un aluat sfaramicios. Am tapetat cu hartie de copt tava rotunda ( 28 cm) si am pus jumatate din aluat si l-am presat uniform. Apoi am facut umplutura, am amestecat branza, cu zaharul, sarea , zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile, am omogenizat bine si am pus umplutura peste aluat.Am presarat o mana de stafide apoi am intins restul de aluat si l-am nivelat. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35-40 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat-o cateva min cat am preparat glazura. Am amestecat smantana dulce cu laptele condensat caramelo cu cacao, apoi am intins peste prajitura calda, am ornat cu ciocolata topita si cu ajutorul unui bat de frigaruie am desenat niste forme, aleatorii. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am bagat-o in frigider la rece. Am decorat cu nasturasi de ciocolata alba.
Ingrediente Desert prajitura regala cu branza
Pt. o forma cu diametrul de 28 cm
Aluat cu unt
360 g faina
150 g unt cu 82% grasime
un praf sare
10 g praf de copt
150 g zahar
Umplutura
600 g branza dulce ( scursa bine si mai grasuta)
5 galbenusuri
150 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
2-3 picaturi esenta vanilie
un praf de sare
stafide
Glazura
180 g smantana dulce cu 30% grasime
2 linguri lapte condensat caramelo cu cacao DeLatte
ciocolata topita
Decor
nasturasi de ciocolata alba