Desert prajitura regala cu branza

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert prajitura regala cu branza

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura regala cu branza

 

Nu eu am denumit-o asa, am salvat un filmulet de pe Savuros.TV si asa se numea prajitura. Mi-a placut ce am vazut asa ca am zis sa incerc regala asta. Eu am mai facut niste modificari, pe ici pe colo, am adaptat ingredientele in functie de tava pe care am folosit-o. Si pentru ca tot e Sf. Alexandru azi, hai cu La multi ani, Valentin-Alexandru ! El face gratarul eu am facut prajitura....:))))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE
Pt. o forma cu diametrul de 28 cm Aluat cu unt 360 g faina 150 g unt cu 82% grasime un praf sare 10 g praf de copt 150 g zahar Umplutura 600 g branza dulce ( scursa bine si mai grasuta) 5 galbenusuri 150 g zahar 1 pliculet zahar vanilat 2-3 picaturi esenta vanilie un praf de sare stafide Glazura 180 g smantana dulce cu 30% grasime 2 linguri lapte condensat caramelo cu cacao DeLatte ciocolata topita Decor nasturasi de ciocolata alba

Aluat :Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, praful de copt, zaharul si untul rece taiat cubulete mici, am framantat repede pana am obtinut un aluat sfaramicios. Am tapetat cu hartie de copt tava rotunda ( 28 cm) si am pus jumatate din aluat si l-am presat uniform. Apoi am facut umplutura, am amestecat branza, cu zaharul, sarea , zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile, am omogenizat bine si am pus umplutura peste aluat.Am presarat o mana de stafide apoi am intins restul de aluat si l-am nivelat. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35-40 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat-o cateva min cat am preparat glazura. Am amestecat smantana dulce cu laptele condensat caramelo cu cacao, apoi am intins peste prajitura calda, am ornat cu ciocolata topita si cu ajutorul unui bat de frigaruie am desenat niste forme, aleatorii. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am bagat-o in frigider la rece. Am decorat cu nasturasi de ciocolata alba.

Ingrediente Desert prajitura regala cu branza

Pt. o forma cu diametrul de 28 cm

Aluat cu unt

360 g faina

150 g unt cu 82% grasime

un praf sare

10 g praf de copt

150 g zahar

Umplutura

600 g branza dulce ( scursa bine si mai grasuta)

5 galbenusuri

150 g zahar

1 pliculet zahar vanilat

2-3 picaturi esenta vanilie

un praf de sare

stafide

Glazura

180 g smantana dulce cu 30% grasime

2 linguri lapte condensat caramelo cu cacao DeLatte

ciocolata topita

Decor

nasturasi de ciocolata alba

Categorii