Desert răcoritor cu căpșuni și mango

Reteta culinara Desert răcoritor cu căpșuni și mango din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert răcoritor cu căpșuni și mango

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert răcoritor cu căpșuni și mango

 

De când am intrat în posesia unor forme drăguțe de la Silikomart 😉, am tot testat tot felul de combinații! 😉

Pentru crema de capsuni: Capsuni 500 g, zahar brun 2 linguri Crema pentru crema 500 g, gelatina granule 1 plic. Pentru crema de mango: Mango 1 bucata, Portocala 1 bucata, Iaurt vegetal din fructul pasiunii si piersici 250 g, Gelatina granule 1 plic. Pentru topping: sirop de capsuni aprox. 50 ml, ciocolată Toffifee 1 bucată.

Pentru început, pregătiți un delicios sos de căpșuni și zahăr brun. Intr-o cratita se pun capsunile impreuna cu zaharul brun, la foc mic, pana scade la jumatate, apoi se strecoara si se lasa la racit.

Gelatina se hidrateaza cu putina apa rece, aprox. 2 linguri, aprox. 10 minute, apoi se încălzește la foc mic sau la cuptorul cu microunde cca. 60 de secunde la 800 de wați.

Se adauga peste sosul de capsuni, crema de desert indulcita, gelatina hidratata si se amesteca energic pana se omogenizeaza, apoi se toarna in silicon, pre- racit la congelator si se lasa la racit la frigider cca. 30 minute.

Intre timp pregatim crema de fructe de portocale.

Pune mango si portocala decojita intr-un blender si paseaza pana se obtine un piure fin.

Gelatina se hidrateaza cu putina apa rece, aprox. 2 linguri, aprox. 10 minute, apoi se încălzește la foc mic sau la cuptorul cu microunde cca. 60 de secunde la 800 de wați.

Adaugam apoi iaurtul si gelatina, amestecam energic pana obtinem un piure fin si cremos, apoi turnam peste crema de capsuni si insertul oreo.

Lăsați tortul la congelator pentru cel puțin 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.

Inainte de servire scoatem prajitura din congelator, rasturnam-o pe o farfurie si lasam sa se “incalzeasca” aprox. 30 minute.

Prajitura este decorata dupa gust si talent, cu ciocolata Toffifee si sirop de capsuni Panacris!

Se serveste ca atare sau cu adaos de frisca! 😉

Bafta si bafta!

Ingrediente Desert răcoritor cu căpșuni și mango

Pentru crema de căpșuni: Căpșuni 500 g, Zahăr brun 2 linguri Smântână pentru frișcă 500 g, Gelatină granule 1 plic. Pentru crema de mango: Mango 1 bucată, Portocală 1 bucată, Iaurt vegetal de fructul pasiunii și piersici 250 g, Gelatină granule 1 plic. Pentru topping: Sirop de căpșuni cca. 50 ml, Ciocolată Toffifee 1 bucată.

Categorii