Desert rulada fara coacere

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert rulada fara coacere

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert rulada fara coacere

 

Ehhe, asta e deja o prăjitură veche, de familie. Așa că și noi am prestat-o ;) da zic bine noi, nu eu că am fost trei generații la realizarea acestei bunăciuni în familie ;) Zmeișorii, Mumicea, Rekila nume de cod de pe Bucătăraș ;) și Nagymama ;) Nu că ar fi greu de realizat, doar că s-a nimerit ca să ne găsim împreună și să facem ceva bun! ;) P.S. Până și nucile tot așa în familie, TataZmeu la spart, Nagymama la curățat, tot TataZmeu la măcinat și eu tot timpul la pozat! ;)

Pentru foaie: Nuci măcinate 250 g, Zahăr pudră 250 g, Ou 1 bucată, Pudră de cacao 1 lingură. Pentru cremă: Gălbenuș de ou fiert 4 bucăți, Zahăr pudră 150 g, Unt 150 g, Zahăr vanilinat 1 plic.

Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen.

Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilinat, până se obține o cream omogenă.

Pentru ansamblare, aluatulde cacao și nucă se pune pe o foaie de pergament, deasupra altă foiae și se începe presarea, adică rularea aluatului cât să se obțină o foaie subțire și egală. Aici m-au ajutat Zmeișorii ;) Peste foaia de nucă și cacao, se întinde crema din ou fiert și unt, uniform. Apoi se începe rularea, ușor, ușor ;) Rulada obținută se pune la rece pentru minim3 ore sau mai bine până a doua zi.

Se taie în felii subțiri și se savurează cu drag alături de familie! ;)

Ingrediente Desert rulada fara coacere

Pentru foaie:

Nuci măcinate 250 g,

Zahăr pudră 250 g,

Ou 1 bucată,

Pudră de cacao 1 lingură.

Pentru cremă:

Gălbenuș de ou fiert 4 bucăți,

Zahăr pudră 150 g,

Unt 150 g,

Zahăr vanilinat 1 plic.

Categorii