Desert rulada Pavlova cu cirese amare

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert rulada Pavlova cu cirese amare

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert rulada Pavlova cu cirese amare

 

Am incercat-o si pe asta, mai ales ca-mi place mult bezeaua, desi este foarte dulce, e un deliciu....nu-s multumita suta-n mie, se putea si mai bine ( la cuptorul electric sigur imi iesea foarte bine, dar momentan ma multumesc cu ce am ).

 

INGREDIENTE
Bezea: 5 albusuri 270 g zahar farin un praf de sare pepite de ciocolata Umplutura: 200 ml smantana pentru frisca batuta bine ( neindulcita ) cirese negre din dulceata decor sirop de la dulceata si cirese

Rulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine, continuam asa pana terminam zaharul de incorporat si obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt, intindem uniform bezeaua, presaram deasupra pepite de ciocolata ( sunt speciale pentru fursecuri, nu se topesc la copt ).

La cuptor cu gaz eu am procedat in felul urmator, am incins bine cuptorul, am bagat tava la cuptor pentru 10 min ( am lasat mai mult si s-o parlit nitel pe margini), apoi am redus focul la mic si am lasat cuptorul intredeschis, pentru cca 1 ora.

Cand incepe sa se usuce si sa crape, scoatem tava din cuptor, asezam deasupra hartie de copt si intoarcem tava invers, scoatem hartia de copt si lasam sa se raceasca. Smantana pentru frisca ( neindulcita) o mixam bine.

Cand rulada este racita, intindem frisca peste rulada, din loc in loc asezam ciresele amare din dulceata si rulam cu grija.

Am decorat cu cirese amare si sirop de dulceata.

Ingrediente Desert rulada Pavlova cu cirese amare

Bezea:

5 albusuri

270 g zahar farin

un praf de sare

pepite de ciocolata

Umplutura:

200 ml smantana pentru frisca batuta bine ( neindulcita )

cirese negre din dulceata

decor sirop de la dulceata si cirese

Categorii