Desert rulouri de post cu visine
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert rulouri de post cu visine
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert rulouri de post cu visine
Tocmai am început curățenia de primăvară prin congelator. Și când am aflat că mai am multe cireșe, am zis să scap de ele într-un mod plăcut...
480 gr faina + pentru presarat 250 gr margarina 200 ml apă rece 1 lingurita bicarbonat de sodiu putina sare 600 gr cirese usor decongelate 2 linguri de zahar 2 linguri pesmet zahăr pudră cu aromă de vanilieÎntr-un castron se cern 380 g de făină. Facem o gaura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, 100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila. Amestecam margarina ramasa cu 100 gr faina. Intindem aluatul pe un blat de lemn infainat in forma de dreptunghi. Se unge cu margarina amestecata cu faina si se ruleaza. Întoarceți rulada pe lungime și întindeți-o ușor cu un răsucitor dreptunghiular cu o latură mică la bază. Aduceți capetele la mijloc, apoi închideți aluatul ca la carte. Acoperiți aluatul cu folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.
Pentru umplutură se amestecă cireșele cu zahărul și pesmetul. Din aluat facem 3 rulouri.
Întindeți câte o bucată de aluat, puneți la bază cireșele și rulați. Pune rulourile în tava de aragaz. Ungem rulourile cu puțin suc de cireșe.
Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mare.
Lăsați rulourile să se răcească, apoi porționați-le și pudrați-le cu zahăr cu aromă de vanilie.
Ingrediente Desert rulouri de post cu visine
480 gr faina+ pentru presarat
250 gr margarina
200 ml apa rece
1 lingurita bicarbonat
putina sare
600 gr visine usor decongelate
2 linguri zahar
2 linguri pesmet
zahar pudra cu aroma de vanilie