Desert savarina uriasa din pesmet, cu frisca

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert savarina uriasa din pesmet, cu frisca

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert savarina uriasa din pesmet, cu frisca

 

N-am mai făcut de câtva timp ceva dulce și când m-am gândit că așa nu se mai poate, m-am decis pentru o rețetă rapidă și ușor de preparat: o savarină uriașă, făcută după o rețetă veche, cu pesmet și însiropată bine. Chiar dacă rețeta este veche, o prefer acelora cu aluat dospit care îmi provoacă arsuri la stomac, din cauza drojdiei, asociată cu zahărul. În plus, pesmetul, din pâine albă și de calitate, face aluatul aerat și plăcut. De obicei fac această savarină doar însiropată și decorată simplu, cu peltea, dar acum, având la îndemână smântână foarte bună, am făcut rapid frișcă naturală, care a îmbogățit gustul desertului meu. Decorul nu mi-a ieșit chiar așa cum am vrut, dar gustul savarinei a fost absolut delicios.

Ingrediente Desert savarina uriasa din pesmet, cu frisca

Pentru savarină:

6 ouă

6 linguri de zahăr tos fin

6 linguri de pesmet din pâine albă

2 plicuri de vanilie

1 praf de sare

1 linguriță de praf de copt (opțional)

unt pentru uns tava de copt

făină albă pentru tapetat tava de copt

Pentru sirop:

200 ml de apă

5-6 linguri de zahăr tos

2-3 lingurițe de esență de rom

Pentru frișcă:

400 ml de smântână

3 linguri de zahăr pudră

1 plic de vanilie

Pentru decor:

fructe confiate

Categorii