Desert semifreddo cu orez

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert semifreddo cu orez

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert semifreddo cu orez

 

Semifreddo "este o clasă de deserturi semi-congelate, de obicei, prăjituri pe bază de înghețată, cremă semi-congelată și anumite torturi de fructe. Are textura de spumă înghețată, deoarece este de obicei produsă prin unirea a două părți egale de înghețată și frisca. Omologul spaniol al acestui desert se numește semifrío. În bucătăria italiană, semifreddo este în mod obișnuit făcut cu gelato ca ingredient principal." Cam asta e ce am gasit pe net ca inseamna semifreddo...

 

INGREDIENTE
100 g orez cu bob rotund 400 ml lapte 3,5 % grasime un praf de sare coaja de lamaie esenta de vanilie sau pastaie de vanilie 3 galbenusuri 100 g zahar esenta de vanilie 300 ml smantana dulce pentru frisca 2 lingurite zahar pudra Ciocolata topita dulceata de zmeura

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce orezul a absorbit tot laptele, apoi am lasat sa se raceasca bine. Intr-un castron am pus galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie, apoi am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce si-a dublat volumul . Am lasat la racit crema de galbenusuri. Smantana dulce, rece de la frigider, impreuna cu zaharul pudra le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma, am dat-o la rece. Dupa ce toate cele 3 preparate sau racit bine le-am amestecat. Intai am mixat orezul cu crema de galbenusuri si la final am incorporat frisca. Am pus compozitia in 4 forme de silicon si le-am bagat la congelator. Dupa cateva ore am scos formele de la congelator, am scos preparatul din forme si am ornat cu ciocolata topita si dulceata de zmeura. Un deliciu,mi-a placut foarte mult.

Ingrediente Desert semifreddo cu orez

100 g orez cu bob rotund

400 ml lapte 3,5 % grasime

un praf de sare

coaja de lamaie

esenta de vanilie sau pastaie de vanilie

3 galbenusuri

100 g zahar

esenta de vanilie

300 ml smantana dulce pentru frisca

2 lingurite zahar pudra

Ciocolata topita

dulceata de zmeura

Categorii