Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Reteta culinara Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, l-am imprumutat de la Laura, dar i-am adus cateva modificari. Daca cititi ambele retete se vor observa cu usurinta modificarile. Este putin de lucru la aluat, dar se merita. Pentru umpluturi am ales doua feluri diferite, asta pentru a multumii pe toata lumea. In primul rand am ales sa ma las influentata de aromele celor de la Bunatati din natura. Au produse romanesti, naturale, facute in casa. Am ramas impresionata.
Ingrediente Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Pentru aluat:
1 ou
1 praf de sare
½ lingurita bicarbonat de sodiu
12 linguri ulei de floarea soarelui
Coaja rasa de la o lamaie bio
12 linguri lapte
2 linguri sirop de struguri si mar
600-650 gr faina alba
100 gr unt gras 82% moale, la temperatura camerei
Pentru umplutura 1:
Aproximativ 600-700 gr mere rase si calite(eu le-am avut din toamna puse in pungi la congelator)
1 lingurita amestec de condimente(scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, coaja de portocala, cuisoare)
1 lingura griș
2 pumni de nuci taiate grosier
2-3 linguri sirop din struguri si mar
Pentru umplutura 2:
1 ou intreg+2 galbenusuri
1 plic esenta vanilie Finesse de la Dr. Oetker
2 linguri zahar
2 linguri sirop natural din trandafir
2 linguri amidon alimentar
500 ml lapte dulce
In plus mai aveti nevoie de: zahar pudra, sirop de trandafiri si sirop de struguri si mar pentru uns strudelele