Desert ''tac-pac'' cu capsuni
Reteta culinara Desert ''tac-pac'' cu capsuni din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert ''tac-pac'' cu capsuni
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert ''tac-pac'' cu capsuni
Desertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna prietena, musai sa mancam si noi ceva dulce, ca tot e duminica. Mi-a ramas crema cu mascarpone, jeleu de capsuni, lapte condensat si smantana pentru frisca. Eu prefer sa imi iasa mai multa crema la un tort decat sa nu-mi ajunga. Imposibil sa nu gasim idei sa folosim ce ne ramane din ingredientele folosite. Crema mi-a ramas fix 150 g, cutia cu smatana are 500 ml, eu am folosit decat 400, deci mi-a ramas 100 ml, laptele condensat la cutie mica are aproximativ 400 g, eu am folosit 300 g, iar din jeleu mi-a ramas 140 g, asa ca a fost suficient cat sa fac un desert la pahar. Idei pentru deserturi rapide si folosirea ingredientelor ramase de la alte deserturi.1
150 g crema de mascarpone cu lapte condensat si frisca ( mi-a ramas de la tort sau puteti sa faceti rapid din cele 3 ingrediente, cantitati egale) 100 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime 100 g lapte condensat 140 g jeleu de capsuni 3-4 piscoturi inmuiate in lapte capsuni congelate ( imi place foarte mult sa mananc in astfel de deserturi fructele congelate, mi se pare racoritor) nuca de cocos rasa , am avut nuca de cocos ( imi place sa o mananc asa cruda ) asa ca am ras si niste nuca crudaIntr-un recipient mai inalt am pus crema de mascarpone, am adaugat smantana si laptele condensat si am mixat cateva minute, apoi am adaugat si jeleul si am mai mixat 1 min. Am luat 4 pahare de desert, am inmuiat piscoturile in lapte , am maruntit in bucatele mai mici piscoturile, am asezat un strat de piscoturi, apoi crema, piscoturi si capsuni congelate, crema , capsuni congelate si am ras nuca de cocos. Gata desertul numai bun de savurat dupa o masa copioasa sau nu....:))))))))))) Sa va fie cu folos !
PS. Am scris mai mult la introducere decat la mod de preparare, se mai intampla :))))))))))))))))
Ingrediente Desert ''tac-pac'' cu capsuni
150 g crema de mascarpone cu lapte condensat si frisca ( mi-a ramas de la tort sau puteti sa faceti rapid din cele 3 ingrediente, cantitati egale)
100 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
100 g lapte condensat
140 g jeleu de capsuni
3-4 piscoturi inmuiate in lapte
capsuni congelate ( imi place foarte mult sa mananc in astfel de deserturi fructele congelate, mi se pare racoritor)
nuca de cocos rasa , am avut nuca de cocos ( imi place sa o mananc asa cruda ) asa ca am ras si niste nuca cruda