Desert tarta crocanta cu magiun de prune
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Italia. Cum sa faci Desert tarta crocanta cu magiun de prune
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tarta crocanta cu magiun de prune
O reteta simpla ce se face rapid. Combinatia dintre gustul dulce si crocant a aluatului si gemul un pic acru, e sublim.
INGREDIENTE
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de 2-3 minute.
Se adauga sarea si ouale si coaja de lamaie, apoi zaharul pudra.
Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca.
Rasturnam continutul din cuva, invelim in folie alimentara si o dam la frigider 30-40 minute sau congelator 20 minute.
Rupem o bucata buna din aluat si-l dam din nou la frigider.
Restul de aluat il intindem cam de 5-6 mm si il asezam in tava de copt.
Cu ajutorul unei furculite, intepam aluatul din loc in loc. Adaugam magiunul si netezim suprafata.
Scoatem restul de aluat din frigider, il intindem si taiem fasii de 3-5 cm, depinde cum va place, aplicam deasupra peste magiun in forma de grilaj.
Dam la cuptor 160 grade C, pentru 20-25 minute, depinde de cuptor sau pana se rumeneste usor.
Se scoate tarta si se lasa la racit pana a 2-a zi.
Pofta buna!
Ingrediente Desert tarta crocanta cu magiun de prune
250 g unt rece taiat cubulete
200 g zahar pudra
2 oua
Un varf cutit sare
Coaja de la o lamiae (optional)
500 g faina 00
500 g magiun de prune