Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea

 

Pentru aniversarea a 600 de retete nu va aduc un tort, asa cum imi propusesem, dar va aduc o tarta delicioasa cu blat pufos, crema dulce acrisoara de portocale si bezea.

 

INGREDIENTE
Blat: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri faina 1 lingura cacao un praf de sare 5 gr praf de copt Crema de portocale: 3 galbenusuri 1 plic budinca de frisca 4 linguri zahar 500 ml suc proaspat de portocale 50 gr unt Bezea: 3 albusuri un praf de sare 4 linguri zahar 1 lingurita otet

Pregatim blatul. Mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si capata consistenta unei smantani groase. Adaugam faina, cacao si praful de copt si amestecam usor cu o spatula si turnam amestecul intr-o forma de tarta cu bordura pe care in prealabil am tapetat-o cu unt si faina.

Bagam forma la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margini. Scoatem forma. Lasam tarta cateva minute sa se racoreasca, apoi scoatem blatul sa se raceasca pe un suport.

Pregatim crema.

Intr-un vas cu fundul dublu punem galbenusurile, zaharul si praful de budinca.Turnam cate putin din sucul de portocale si amestecam energic.Punem vasul la foc si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam jos si adaugam untul. Amestecam pana il incorporam, apoi lasam crema sa se racoreasca, Punem crema peste blat. Pregatim bezeaua.Intr-un vas de sticla rezistent punem toate ingredientele. Punem vasul cu fundul pe o oala cu putina apa si o punem la foc.Amestecam pana zaharul se topeste si albusurile se infierbanta.Dam jos si mutam amestecul intr-un alt vas rece. Mixam albusurile pamna se intaresc si formeaza creste.

Ingrediente Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea

Blat: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri faina 1 lingura cacao un praf de sare 5 gr praf de copt Crema de portocale: 3 galbenusuri 1 plic budinca de frisca 4 linguri zahar 500 ml suc proaspat de portocale 50 gr unt Bezea: 3 albusuri un praf de sare 4 linguri zahar 1 lingurita otet

4 oua

4 linguri zahar

3 linguri faina

1 lingura cacao

un praf de sare

5 gr praf de copt

3 galbenusuri

1 plic budinca de frisca

4 linguri zahar

500 ml suc proaspat de portocale

50 gr unt

3 albusuri

un praf de sare

4 linguri zahar

1 lingurita otet

Categorii