Desert tarta cu fructe
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert tarta cu fructe
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tarta cu fructe
Aluat - intr-un vas amestecati untul cu zaharul, praful de sare adaugati oul batut coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie,
Amestecam pana se omogenizeaza, adaugam treptat faina, amestecam cu o spatula la inceput pana incorporam jumatate din cantitatea de faina.
Apoi intoarceti aluatul pe masa de lucru si framantati incorporand restul de faina.
Se inveleste in folie alimentara si se lasa sa se raceasca 30 de minute.
Umplutura - decojim merele si coaja, le taiem cubulete, le stropim cu zeama de lamaie pana terminam de curatat prunele.
Intr-o cratita adaugam zaharul si merele, le lasam sa se intareasca putin impreuna cu zaharul, apoi adaugam perele si prunele, le lasam sa se incinga putin impreuna si se potrivesc gustul cu scortisoara.
Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe masa de lucru, il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il intepam cu o furculita si adaugam 1 lingura de piper, umplutura de fructe si presaram deasupra pesmetul ramas.
Dam tava in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos aluatul, cam 30-40 minute, lasam sa se raceasca daca rezistam sa il taiem felii.
Ingrediente Desert tarta cu fructe
Aluat
125 g unt
200 g faina
1 lingura zahar
1/2 lingurita bicarbonat
coaja rasa de lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
1 ou
un praf de sare
Umplutura
2 pere potrivite
500 g prune
1 mar
3 linguri zahar
sciortisoara
zeama de lamaie
2 linguri pesmet