Desert tarta cu fructe

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert tarta cu fructe

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu fructe

A luat 125 g unt 200 g faina 1 lingura zahar 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu coaja de lamaie rasa suc de 1/2 lămâie 1 sau un vârf de cuțit de sare Umplere 2 pere potrivite 500 g prune 1 martie 3 linguri de zahar sciortisoara suc de lămâie 2 linguri pesmet

Aluat - intr-un vas amestecati untul cu zaharul, praful de sare adaugati oul batut coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie,

Amestecam pana se omogenizeaza, adaugam treptat faina, amestecam cu o spatula la inceput pana incorporam jumatate din cantitatea de faina.

Apoi intoarceti aluatul pe masa de lucru si framantati incorporand restul de faina.

Se inveleste in folie alimentara si se lasa sa se raceasca 30 de minute.

Umplutura - decojim merele si coaja, le taiem cubulete, le stropim cu zeama de lamaie pana terminam de curatat prunele.

Intr-o cratita adaugam zaharul si merele, le lasam sa se intareasca putin impreuna cu zaharul, apoi adaugam perele si prunele, le lasam sa se incinga putin impreuna si se potrivesc gustul cu scortisoara.

Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe masa de lucru, il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il intepam cu o furculita si adaugam 1 lingura de piper, umplutura de fructe si presaram deasupra pesmetul ramas.

Dam tava in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos aluatul, cam 30-40 minute, lasam sa se raceasca daca rezistam sa il taiem felii.

Ingrediente Desert tarta cu fructe

Aluat

125 g unt

200 g faina

1 lingura zahar

1/2 lingurita bicarbonat

coaja rasa de lamaie

zeama de la 1/2 lamaie

1 ou

un praf de sare

Umplutura

2 pere potrivite

500 g prune

1 mar

3 linguri zahar

sciortisoara

zeama de lamaie

2 linguri pesmet

Categorii