Desert tort cu ciocolata neagra si alba
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert tort cu ciocolata neagra si alba
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu ciocolata neagra si alba
INGREDIENTE
Pentru blat separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile si mixam.Apoi se adauga vanilia, faina si cacao si amestecam cu o lingura de silicon de jos in sus.Turnam compozitia intr o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.Facem testul cu scobitoarea.Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Pentru creme punem 200 ml frisca la foc mic, cand ajunge in punctul de fierbere luam de pe foc si adaugam ciocolata maruntita.Lasam 3,4 minute si amestecam usor pana se topeste apoi le dam la frigider cateva ore pana se racesc complet.Cand s au racit le batem pe fiecare cu restul de frisca lichida. Pentru sirop caramelizam zaharul si adaugam apa, lasam sa fiarba si il dam la racit. Taiem blatul in 3 parti egale, insiropam primul blat, punem crema de ciocolata neagra, iar blat , il insiropam apoi punem crema de ciocolata alba si zmeura.Punem ultimul blat , il insiropam si il ornam dupa preferinte.
Ingrediente Desert tort cu ciocolata neagra si alba
Blat
9 oua
225 g zahar
170 g faina
50 g cacao
Esenta vanilie
Un praf de sare
Crema ciocolata neagra
200 g ciocolata min 50% cacao
400 ml frisca lichida
Crema ciocolata alba
200 g ciocolata alba
300 ml frisca lichida
Zmeura (optional)
Sirop
100 g zahar
300 ml apa