Desert tort cu ciocolata neagra si alba

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert tort cu ciocolata neagra si alba

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu ciocolata neagra si alba

 

INGREDIENTE
Blat 9 oua 225 g zahar 170 g faina 50 g cacao Esenta vanilie Un praf de sare Crema ciocolata neagra 200 g ciocolata min 50% cacao 400 ml frisca lichida Crema ciocolata alba 200 g ciocolata alba 300 ml frisca lichida Zmeura (optional) Sirop 100 g zahar 300 ml apa

Pentru blat separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile si mixam.Apoi se adauga vanilia, faina si cacao si amestecam cu o lingura de silicon de jos in sus.Turnam compozitia intr o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.Facem testul cu scobitoarea.Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Pentru creme punem 200 ml frisca la foc mic, cand ajunge in punctul de fierbere luam de pe foc si adaugam ciocolata maruntita.Lasam 3,4 minute si amestecam usor pana se topeste apoi le dam la frigider cateva ore pana se racesc complet.Cand s au racit le batem pe fiecare cu restul de frisca lichida. Pentru sirop caramelizam zaharul si adaugam apa, lasam sa fiarba si il dam la racit. Taiem blatul in 3 parti egale, insiropam primul blat, punem crema de ciocolata neagra, iar blat , il insiropam apoi punem crema de ciocolata alba si zmeura.Punem ultimul blat , il insiropam si il ornam dupa preferinte.

Ingrediente Desert tort cu ciocolata neagra si alba

Blat

9 oua

225 g zahar

170 g faina

50 g cacao

Esenta vanilie

Un praf de sare

Crema ciocolata neagra

200 g ciocolata min 50% cacao

400 ml frisca lichida

Crema ciocolata alba

200 g ciocolata alba

300 ml frisca lichida

Zmeura (optional)

Sirop

100 g zahar

300 ml apa

Categorii