Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa

 

 "aluaturi de casa"  Initial am vrut sa fac cruffins. Am tot admirat reteta Andreei, alias Deyutzky. M-am grabit sa o execut si eu.  Insa nu am fost atenta la modul de rulare si mi-a iesit diferit, dar la fel de delicios.

 

INGREDIENTE
350 g faina 7 g drojdie uscata 150 ml lapte 50 g zahar pudra 1 lingurita zahar 50 g unt pentru aluat 70-100 g unt pentru uns foile 1/2 lingurita sare

Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia. Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat. Am adaugat sarea. Apoi am adaugat untul moale. Am inceput sa framant. Dupa ce aluatul a devenit nelipicios, am acoperit bolul cu folie si l-am lasat la loc cald aproximativ 1 ora. Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul. Am impartit aluatul in 6 bile egale si le-am acoperit cu folie. Dupa 15 minute am intins cate o foaie subtire dreptunghiulara din fiecare bila. Am uns cu unt si putina nutella. Am rulat. Am taiat fiecare sul de-a lungul si am rulat cu partea taiata in sus. Am tapetat tava cu unt si faina. Am asezat spiralele rezultate in forme. Le-am acoperit cu folie. Am mai lasat putin la crescut cat am incins cuptorul la 180°C. Am dat tava la cuptor pentru 12-15 minute. Le-am scos din tava, le-am lasat putin sa se racoreasca si le-am servit imediat.

Ingrediente Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa

350 g faina

7 g drojdie uscata

150 ml lapte

50 g zahar pudra

1 lingurita zahar

50 g unt pentru aluat

70-100 g unt pentru uns foile

1/2 lingurita sare

Categorii