Desert trandafiri cu branza si stafide

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert trandafiri cu branza si stafide

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert trandafiri cu branza si stafide

 

Aluaturi de casa A facut Merisor niste branzoaice trandafir foarte frumoase si m-a gandit sa fac si eu. Problema mea a fost, ca de obicei, cu branza, care a fost apoasa (poate si din cauza ca o tin la desarat in apa). Este bine sa folositi o branza tare daca aveti de unde sa luati. Eu iau branza de la bunica de la tara, asa ca o folosesc pe aceea.

 

INGREDIENTE
Aluat: 25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar 150 g zahar 2 galbenusuri 1 praf de sare esenta de vanilie 200 ml lapte cald 100 g unt topit 550 g faina (sau cat cuprinde) Umplutura: 600 g branza de vaca 200 g zahar esenta de vanilie 100 g stafide aurii 3 albusuri 50 g gris (daca este necesar) Pentru uns: 1 galbenus 1 lingura lapte

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie.

Laptele si untul se pun la foc pana cand se topeste untul, apoi se toarna in castron. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde.

Se pregateste umplutura.

Branza se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, stafidele aurii (clatite in apa), albusurile si grisul, in functie de necesitate.

Se imparte aluatul in sase bilute.

Se ia o biluta si se intinde pe masa de lucru infainata. Se pun doua linguri de umplutura in mijlocul ei si se fac sase crestaturi cu ajutorul cutitului de jur-imprejur. Se aduc petalele de aluat peste umplutura, in sens circular, ultimul colt de aluat bagandu-se sub prima petala. Branza nu se acopera de tot cu aluatul, mijlocul lasandu-se liber.

Se procedeaza la fel si cu celelalte bilute.

Trandafirii cu branza si stafide se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ung cu un galbenus amestecat cu lapte si se introduce tava la cuptor pana cand sunt frumos rumeniti.

Ingrediente Desert trandafiri cu branza si stafide

Aluat:

25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar

150 g zahar

2 galbenusuri

1 praf de sare

esenta de vanilie

200 ml lapte cald

100 g unt topit

550 g faina (sau cat cuprinde)

Umplutura:

600 g branza de vaca

200 g zahar

esenta de vanilie

100 g stafide aurii

3 albusuri

50 g gris (daca este necesar)

Pentru uns:

1 galbenus

1 lingura lapte

Categorii