Dorada cu legume, mamaliga si mujdei de usturoi

Reteta culinara Dorada cu legume, mamaliga si mujdei de usturoi din categoria Dulciuri. Cum sa faci Dorada cu legume, mamaliga si mujdei de usturoi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dorada cu legume, mamaliga si mujdei de usturoi

 

Dorada este un peste foarte gustos si nu are foarte multe oase.

PESTE peste dorada 4 buc dovlecei 1 buc ceapa 1 buc ceapa rosie 1 buc praz 1 buc usturoi 3 catei baby morcovi 100 gr rosii Cherry 250 gr lamai 1 buc piper boabe dupa gust sare dupa gust ulei de masline 2 linguri rozmarin dupa gust MAMALIGA malai 250 gr apa 1 l ulei 2 linguri sare 1 praf MUJDEI usturoi 10 catei sare 1 praf apa 60 ml Sunteti superstitiosi? Eu sunt. Una dintre superstitii stiute din batrani spune ca de pe masa de Anul Nou nu trebuie sa lipseasca pestele, altii isi umplu portofelul cu solzi de peste pentru a avea bani. Dorada proaspata si eviscerata s-a potrivit perfect cu legume, o mamaliga si un mujdei de usturoi. Mod de preparare peste: se pune hartia de copt intr-o tava si se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se taie dovlecelul, prazul si cepele rondele, se pun in tava alaturi de usturoi, rosii cherry si baby morcovi. Dorada eviscerata, curatata si crestata, se pune in tava peste legume, se asezoneaza cu piper boabe si sare, dupa gust. Se aseaza feliile de lamaie si rozmarinul proaspat peste peste Se stropeste pestele cu ulei de masline si se introduce tava in cuptor timp de 30 de minute. Mod de preparare mamaliga: pentru a nu sta de sarbatori sa amestec in oala si sa risc sa-mi iese o mamaliga plina de cocoloase am folosit masina de paine, am setat programul 17 care este special pentru gem si dulceata, am pus in cuva masinii apa, sarea, uleiul si faina de malai. Am pornit masina, iar timp de 50 de minute nu am avut treaba cu ea. La final a iesit o mamaliga perfecta. Daca tot avem tehnologie de ce sa nu o folosim pentru a ne face viata mai usoara. Mod de preparare mujdei: usturoiul curatat se trece prin presa, se amesteca cu un praf de sare si ulei pana devine o pasta omogena. Se adauga apa peste pasta de usturoi si se amesteca. Am pus pe un platou pestele pe cale l-am stropit cu mujdeiul de usturoi, iar alaturi am asezat legumele coapte, si am decupat stelute din mamaliga. Sper sa va placa reteta mea si sa o incercati.

Ingrediente Dorada cu legume, mamaliga si mujdei de usturoi

PESTE

peste dorada 4 buc

dovlecei 1 buc

ceapa 1 buc

ceapa rosie 1 buc

praz 1 buc

usturoi 3 catei

baby morcovi 100 gr

rosii Cherry 250 gr

lamai 1 buc

piper boabe dupa gust

sare dupa gust

ulei de masline 2 linguri

rozmarin dupa gust

MAMALIGA

malai 250 gr

apa 1 l

ulei 2 linguri

sare 1 praf

MUJDEI

usturoi 10 catei

sare 1 praf

apa 60 ml

Categorii