Dorada cu legume, mamaliga si mujdei de usturoi
Reteta culinara Dorada cu legume, mamaliga si mujdei de usturoi din categoria Dulciuri. Cum sa faci Dorada cu legume, mamaliga si mujdei de usturoi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dorada cu legume, mamaliga si mujdei de usturoi
Dorada este un peste foarte gustos si nu are foarte multe oase.
PESTE peste dorada 4 buc dovlecei 1 buc ceapa 1 buc ceapa rosie 1 buc praz 1 buc usturoi 3 catei baby morcovi 100 gr rosii Cherry 250 gr lamai 1 buc piper boabe dupa gust sare dupa gust ulei de masline 2 linguri rozmarin dupa gust MAMALIGA malai 250 gr apa 1 l ulei 2 linguri sare 1 praf MUJDEI usturoi 10 catei sare 1 praf apa 60 ml Sunteti superstitiosi? Eu sunt. Una dintre superstitii stiute din batrani spune ca de pe masa de Anul Nou nu trebuie sa lipseasca pestele, altii isi umplu portofelul cu solzi de peste pentru a avea bani. Dorada proaspata si eviscerata s-a potrivit perfect cu legume, o mamaliga si un mujdei de usturoi. Mod de preparare peste: se pune hartia de copt intr-o tava si se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se taie dovlecelul, prazul si cepele rondele, se pun in tava alaturi de usturoi, rosii cherry si baby morcovi. Dorada eviscerata, curatata si crestata, se pune in tava peste legume, se asezoneaza cu piper boabe si sare, dupa gust. Se aseaza feliile de lamaie si rozmarinul proaspat peste peste Se stropeste pestele cu ulei de masline si se introduce tava in cuptor timp de 30 de minute. Mod de preparare mamaliga: pentru a nu sta de sarbatori sa amestec in oala si sa risc sa-mi iese o mamaliga plina de cocoloase am folosit masina de paine, am setat programul 17 care este special pentru gem si dulceata, am pus in cuva masinii apa, sarea, uleiul si faina de malai. Am pornit masina, iar timp de 50 de minute nu am avut treaba cu ea. La final a iesit o mamaliga perfecta. Daca tot avem tehnologie de ce sa nu o folosim pentru a ne face viata mai usoara. Mod de preparare mujdei: usturoiul curatat se trece prin presa, se amesteca cu un praf de sare si ulei pana devine o pasta omogena. Se adauga apa peste pasta de usturoi si se amesteca. Am pus pe un platou pestele pe cale l-am stropit cu mujdeiul de usturoi, iar alaturi am asezat legumele coapte, si am decupat stelute din mamaliga. Sper sa va placa reteta mea si sa o incercati.Ingrediente Dorada cu legume, mamaliga si mujdei de usturoi
PESTE
peste dorada 4 buc
dovlecei 1 buc
ceapa 1 buc
ceapa rosie 1 buc
praz 1 buc
usturoi 3 catei
baby morcovi 100 gr
rosii Cherry 250 gr
lamai 1 buc
piper boabe dupa gust
sare dupa gust
ulei de masline 2 linguri
rozmarin dupa gust
MAMALIGA
malai 250 gr
apa 1 l
ulei 2 linguri
sare 1 praf
MUJDEI
usturoi 10 catei
sare 1 praf
apa 60 ml