Drojdie naturala / maia /-sauerteig
Instructiuni de preparare Drojdie naturala / maia /-sauerteig
Se amesteca intr-un borcan cu capac faina si apa si se lasa la temperatura camerei (20-23°C) ca 24 de ore.
Se adaoga la amestecul din borcan, se amesteca bine si se lasa la fel 24 de ore la temperatura camerei.
La fel se adaoga la amestecul din borcan si se lasa la fel la tem. camerei ca 12 ore. Drojdia naturala este gata.Se poate folosi imdeiat sau se depoziteaza in frigider.
Daca se foloseste din ea, atunci e bine ca ,cu o zi inainte sa se activeze, adougind 50g faina + 50g apa, pentru a o activa.
Se poate folosi si fara sa o activati.Dar aluatul cu care s-a pregatit este bine sa se lasa peste noapte la frigider, a doua zi se scoate ,se lasa 2-3 ore sa primeasca o temepratura moderata ,se malaxeaza si urmeaza etapele de preparate a produsului care doriti sa-l consumati.
Ingrediente Drojdie naturala / maia /-sauerteig
50 g apa plata de izvor sau de cumparat.
50 g faina
100 g faina
100 g apa
100 g faina
100 g apa