Dulceata de ardei iute rosu

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau in robot. Intr-o oala se pune otetul si zaharul si se lasa sa fiarba cam 10 minute pana devine ca un sirop sticlos, apoi adaugam ardei iuti si gogosarii. Se lasa la foc mic cam 45-50 minute, pana se leaga, iar la final adaugam putina sare. Se pune dulceata calda in borcane si se tine la cald sub o patura pana se raceste. Este o garnitura perfecta pentru cine iubeste friptura sau pentru diferite sosuri.

Ingrediente Dulceata de ardei iute rosu

2 kg ardei rosu iute

2 kg ardei kapia

1 l otet

700 gr zahar

putina sare

Categorii