Dulceata de caise cu portocala

Reteta culinara din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Dulceata de caise cu portocala

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de caise cu portocala

 

O dulceata delicioasa, foarte aromata, preferata noastra. Retete de vara

 

INGREDIENTE
1 kg caise 1 kg zahar zeama de la 1/2 lamaie zeama si coaja rasa de la o portocala bio

Spalam caisele bine si le scurgem intr-o sita. Rupem caisele in jumatati si scoatem samburii.

Punem caisele intr-o craticioara, adaugam zaharul, zeama de lamaie, zeama de portocala si coaja rasa de portocala. Lasam caisele pentru cateva ore sa lase zeama, apoi le punem la fiert la foc mic. Spumam de cate ori este nevoie.

Fierbem pana dulceata este gata (facem proba picurand stropi de zeama de pe o lingura inmuiata in dulceata, pe o farfurie. Inclinam farfuria, iar stropul trebuie sa ramana in bob de roua, fara sa curga). Turnam dulceata fierbinte in borcane sterilizate in prealabil, punem capacele si le lasam acoperite pana se racesc. Etichetam borcanele si le pastram la loc racoros.

Ingrediente Dulceata de caise cu portocala

1 kg caise

1 kg zahar

zeama de la 1/2 lamaie

zeama si coaja rasa de la o portocala bio

Categorii