Dulceata de cirese negre
Reteta culinara Dulceata de cirese negre din categoria Dulceata / Gem. Specific Romania. Cum sa faci Dulceata de cirese negre
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dulceata de cirese negre
Majoritatea retetelor recomandă să se pună zahăr 1:1, dar nouă ne place dulceata de cirese negre amară, asadar am pus mai putin zahar si a iesit chiar pe gustul nostru. Incă mai am dulceată facută in anul 2015 si care arată perfect, fără să fi prins aer sau să facă mucegai. Această retetă am invătat-o de la bunica. Imi amintesc cu drag de ciresul bătran din grădina bunicii, care conform celor spuse de bunica, fusese plantat cu zeci de ani in urmă de către soacra ei. Ciresul avea peste 60 de ani si făcea o dată la 2 ani niste cirese grozav de bune, din care noi pregăteam o dulceată delicioasă. Desi era o treabă "murdară" si migăloasă, o ajutam in fiecare an pe bunica să pregătească dulceata.
Ingrediente Dulceata de cirese negre
6.7 kg cirese fara samburi (aproximativ 10 kg cu samburi)
3 kg zahar
2 lime
zeama de la o lamaie