Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara

Reteta culinara Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara

 

Nu sunt fan inversunat al gemurilor de pus pe iarna pentru ca in general proportia de zahar-fruct este de 1:1 ceea ce-mi displace la maxim, fiindca nu-mi place zaharul in cantitati industriale, pentru ca este toxic. Apoi nu-mi place sa fac dulceata pentru ca prin fierbere, fructele isi pierd din vitamine si atunci prefer sa pastrez fructele la congelat si ma folosesc de ele in stare mai pura. Partea buna cu dulceata de cirese negre este faptul ca necesita un minim de adaos de zahar pentru ca fructul in sine este foarte dulce. Un alt motiv pentru care am ales dulceata din cirese negre (sau amare cum s-ar mai denumi, desi sunt mega-dulci), este pentru ca imi ofera ocazia de a adauga condimente in dulceata.

Ingrediente Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara

1 kg cirese negre; 

150 grame zahar brut din trestie de zahar;

15 ml esenta de rom; 

1 baton de scortisoara; 

3 boabe pimento; 

zeama de la o lamaie.

Categorii