Dulceata de coacaze rosii

Timp de preparare 3 ore si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de 4-5 litri sa fie) in care punem apa cu zaharul si zeama de lamaie la fiert,cand apa incepe sa dea in clocot adaugam fructele,din momentul acela lasam focul minim, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn(fara metal). Dupa cel putin 2 ore incepem sa controlam daca a inceput sa se inchege dulceata, controland cu putin de dulceata pusa pe farfurie, cand aceasta sta inchegata pe farfurie oprim focul.Inainte de a pune in borcane, am trecut dulceata prin strecuratoare sa-i scot semintele. Dulceata se pune calda in borcane de masuri diferite (de care aveti),apoi borcanele pline fara capac se pun in cuptor la foc de 80 de grade inca o jumatate de ora pentru a face o crusta deasupra dulcetei. Dupa ce le scoatem din cuptor punem capacele si le lasam pana se racesc bine intr-o camera mai calda (in bucatarie ),dupa ce s-au racit borcanele se pun in camara la loc racoros si intunecos. Va doresc sa aveti pofta si spor la preparat dulceata...

Ingrediente Dulceata de coacaze rosii

Coacaze rosii 2kg (numai fructele

nu cu tot cu ciorchine)

Zahar 1kg.

Zeama de la o lamaie.

Apa 1 litru.

Categorii