Dulceata de coaja de portocale

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de coaja de portocale

Se spala foarte bine portocala, apoi se curata de coaja. Coaja se taie cubulete mici (eu am mai taiat si cu formele de biscuiti si am folosit-o la ornat prajituri), se amesteca cu zaharul si se lasa pana a doua zi la frigider. A doua zi se pune la foc, se adauga si zaharul vanilat si se fierbe pana coaja de portocala nu mai este iute, devine usor transparenta si se leaga siropul. La nevoie la fiert se adauga cate putina apa, daca coja de portocala nu si-a lasat suficient sirop. Apa se va evapora la fiert. Eu o folosesc la crema de ciocolata, biscuiti, la ornat, iar siropul il diluez cu apa, baietelului meu ii place tare mult sa bea, de asemenea este buna cu unt dimineata la micul dejun. Cantitatile sunt orientative, de obicei fac "din ochi", cum imi vine pe moment pentru ca nu fac cantitati mari, dar de fiecare data este delicioasa!

Ingrediente Dulceata de coaja de portocale

coaja de la o portocala

7-8 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

Categorii