Dulceata de culoarea chihlimbarului

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de culoarea chihlimbarului

Din smochinul din fatza blocului am cules azi dimineata aproximativ un kilogram de smochine.Am facut dulceata foarte rapid, dar nu am lasat fructele taiate in jumatate cu zahar, ci doar le-am amestecat cu 3/ 4 de kg de zahar. Fiind coapte, zaharul este asimilat imediat. Am adaugat 1 pliculetz de zahar vanilinat, cateva feliute de lamaie si un strop de esenta de vanilie.Apoi, doua lingurite de scortisoara. Nu se lasa pe foc decat vreo 10 minute, astfel incat fructele sa fie detectabile, in forma lor initiala. Lasati dulceata sa se \"odihneasca\" cam 20 minute, apoi puneti un pliculetz de conservant obisnuit. O puneti apoi in borcane si....va lingeti pe degete! PS: Am renuntat de foarte mult timp la dulceturile din comert!

Ingrediente Dulceata de culoarea chihlimbarului

1 kg smochine coapte

750 gr zahar

un plic zahar vanilinat

cateva feliute lamaie

esenta vanilie

doua lingurite scortisoara

Categorii