Dulceata de gutui, cu scortisoara si anason stelat
Reteta culinara din categoria Dulceata / Gem. Specific Romania. Cum sa faci Dulceata de gutui, cu scortisoara si anason stelat
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dulceata de gutui, cu scortisoara si anason stelat
De obicei făceam dulceața de gutui fără alte arome, considerând că fructele acestea sunt destul de parfumate. Am fost dintotdeauna împotriva abuzului de condimente și mirodenii, care acoperă gustul natural al ingredientului principal, dar cum am făcut zilele trecute o peltea de gutui cu anason stelat și scorțișoară, mi s-a părut atât de bun gustul, astfel îmbogățit, încât mi-am zis că merită să fac și dulceață (deși mai am de anul trecut) cu aceste arome, evident bine dozate. Am făcut două porții de dulceață (au ieșit 7 borcane) din 7 gutui mari și 2 kg de zahăr. Pentru că dulcețurile și gemurile nu se prepară în cantități mari, am făcut separat fiecare porție în câte o cratiță. Rețeta de mai jos este pentru o singură porție de dulceață de gutui.
Ingrediente Dulceata de gutui, cu scortisoara si anason stelat
1 farfurie adâncă, pline cu gutui răzuite pe răzătoarea mare
1 kg de zahăr tos
500 ml apă
1/2 baton de scorțișoară
1 anason stelat
zeama de la o lămâie