Dulceata de mure
Reteta culinara Dulceata de mure din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Dulceata de mure
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dulceata de mure
Rețete de suflet
1 kg mure 1 kg de zahar 180 ml apă 1/2 lamaie 2-3 frunze de mentaIntr-o oala adauga zaharul cu apa si pune pe foc sa fiarba.
Cand incepe sa fiarba se adauga zeama de lamaie (eu am adaugat si bucatele de lamaie, se lasa sa fiarba pana se formeaza un sirop.
Cand s-a format siropul se scoate lamaia, se adauga murele, frunzele de menta si se lasa sa fiarba 2-3 clocote.
Acoperiți cu un prosop umed și strângeți bine, lăsați până la 1 zi.
In a 2-a zi scoatem menta si lasam din nou sa fiarba aproximativ 30 de minute la foc mic.
Testăm cu farfuria rece, dacă picătura își păstrează forma și nu se întinde când întoarcem farfuria înseamnă că este gata.
Punem dulceata in borcane sterilizate si le intoarcem cu susul in jos.
Acoperiți cu un prosop și lăsați până la 2 zile.
Ingrediente Dulceata de mure
1 kg mure
1 kg zahar
180 ml apa
1/2 lamaie
2-3 frunze de menta