Dulceata de nuci verzi

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de lamaie. Se ia fiecare nuca si se curata pana se ajunge la miezul alb. Deoarece se oxideaza repede, va fi pusa in vasul cu apa si lamaie imediat ce a fost curatata. Dupa ce au fost toate curatate, se schimba apa si se dau la frigider timp de 12 ore. Nucile se clatesc de mai multe ori si de fiecare data se adauga suc de lamaie. Se pregateste un sirop din apa si zahar.Se lasa sa fiarba pana ce acesta se ingroasa. Intre timp nucile se oparesc 1-2 min si se scurg bine inainte de a fi puse in sirop. Se lasa sa fiarba aproximativ 15 min, se adauga zeama de la o lamaie, dupa care se mai lasa inca 15 min. Dulceata se toarna fierbinte in borcane curate si uscate. Dupa ce se infileteaza bine, borcanele se intorc pe capac si se lasa sa se raceasca usor. Din aceste cantitati mi-au iesit 3 borcane de 400.

Ingrediente Dulceata de nuci verzi

700 g nuci verzi curatate

700 g zahar to

1 plic zahar vanilat

2-3 lamai

750 ml apa

Categorii