Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici. Piersicile le-am spalat cu periuta, sa nu ramana nici urma de puf si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus fructele intr-o oala cu fund gros, am adaugat zaharul, ghimbirul razuit si zeama de lamaie. Punem totul pe foc mic si amestecam din cand in cand . Lasam sa fiaba pana cand scade si are consistent ape care o dorim noi. Eu am fiert-o in jur de 40 minute ,dar asta depinde de cantitatea de fructe pe care o aveti . Inainte cu 10 minute de a opri dulceata din fiert am adaugat nucile caju taiate grosier . Punem dulceata in borcanele sterilizate si uscate , infiletam capacul foarte bine si lasam borcanele la racit invelite intr-o patura . Pastrati dulceturile la loc intunecat si racoros , de preferinta. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcane de 370ml.

Ingrediente Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

-1 kg pepene galben

-0.5 kg pierisici

-500 gr zahar

-zeama de la o lamaie

-150 gr nuci caju

-1 cm ghimbir razuit (optional

Categorii