Dulceata de pere padurete (salbatice)

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara, pana da in primul clocot, apoi adaugam vinul rose si anasonul si lasam sa clocoteasca pana se leaga un pic siropul, dupa aceea adaugam perele intregi (sunt micute) si le fierbem in sirop pana se ingalbenesc si siropul are consistenta. Se toarna fierbinte in borcane si se strang bine capacele, apoi le acoperim cu o patura groasa, lasand sa se raceasca in voie si abia apoi le depozitam in camari sau beciuri. Este o dulceata foarte aromata, cu un miros parfumat, iar perele sunt delicioase, ele consumate crude iti fac gura,,punga". Pomii de peri salbatici cresc la marginea padurilor, in locuri salbatice, fac fructe mici, care coapte, sunt dulci si parfumate. Se pot usca si consuma iarna hidratate in compoturi, fiind bune ca medicament in tranzitul intestinal accelerat, intarziind tranzitul. In dulceata se pot curata de coaja si samburi, dar eu am ales sa le las intregi pentru a ma bucura de splendoarea lor in borcan. Recomand consumarea fructelor din flora spontana, fiind foarte sanatoase si gustoase!!

Ingrediente Dulceata de pere padurete (salbatice)

1 kg de pere padurete coapte si cat mai putin patate

1 kg de zahar

1 baton de scortisoara

1o lamaie

1 pahar de vin rose

2-3 stelute de anason

Categorii