Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal

Reteta culinara din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal

 

Anul acesta am vrut să experimentez dulceața de piersici în combinație cu diverse mirodenii și arome: vanilie, whisky și apă de flori de portocal. Am pregătit-o special pentru acest tort de vară și a ieșit o bunătate. Are o aromă deosebită, e ca și când te-ai bucura de un apus de soare de vară. Retete de vara

 

INGREDIENTE
600 g piersici (fără pielițe și sâmburi), 250 g zahăr tos, 2 linguri zahăr brun Demerara, 4 linguri whisky, Un vârf de linguriță pudră de vanilie Bourbon, 1 linguriță apă de flori de portocal, 100 ml apă

Se spală piersicile, se curăță de pieliță și li se scot sâmburii. Se taie cubulețe.

Se pun într-un castron și se adaugă zahărul tos, whisky, vanilia, zahărul Demerara și apa de flori de portocal. Se lasă așa la infuzat aprox 1 h, cât să-și lase ele sucul și să se îmbine toate aromele.

Se pun la fiert într-o cratiță, împreună cu apa. Se fierb pe foc mic, până se leagă, amestecând des și îndepărtând spuma formată.

Când dulceața este legată (un strop din sirop pus pe o farfurie trebuie să nu curgă, ci să alunece ca o mărgea), se dă de pe foc, se lasă la răcorit și se toarnă în borcan.

Fiind în cantitate mică, a fost gata în aprox 15-20 de minute (din momentul în care a început să fiarbă).

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/dulceata-de-piersici-cu-vanilie-whisky.html

Ingrediente Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal

600 g piersici (fără pielițe și sâmburi),

250 g zahăr tos,

2 linguri zahăr brun Demerara,

4 linguri whisky,

Un vârf de linguriță pudră de vanilie Bourbon,

1 linguriță apă de flori de portocal,

100 ml apă

Categorii