Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir

Reteta culinara Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir din categoria Dulciuri. Cum sa faci Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir

- 1300 g sfeclă - 100 g zahar brun - 100 g ciocolata neagra - suc de portocale - esență de vanilie - putin ghimbir (optional Spălați sfecla și puneți-o la cuptor la copt. Cand este gata, se lasa sa se raceasca, se taie cubulete, se amesteca, apoi se pune intr-o oala cu sucul de portocale. După fierbere, se adaugă ciocolata rasă (eu aveam bile de ciocolată), zahărul și vanilia și se fierbe aproximativ 15 minute, amestecând continuu. La final se adauga ghimbir dupa gust, se mai lasa un minut si se stinge focul. Punem dulceata in borcane de sterilizare si o lasam sa se raceasca treptat sub paturi. Poftă bună!

Ingrediente Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir

- 1300 g sfecla

- 100g zahar brun

- 100 g ciocolata neagra

- zeama de la o portocala

- esenta vanilie

- putin ghimbir (optional

Categorii