Dulceata de smochine

Reteta culinara din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Dulceata de smochine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de smochine

1 kg de zahar 250 ml apă 80 de smochine nu foarte coapte

Am spalat smochinele, le-am taiat coada si apoi le-am tinut in apa rece vreo 30 de minute, ca sa obtina acel zeama laptos.

Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a ajuns la temperatura de 110 grade, apoi am pus smochinele, dupa ce le-am scos din apa. Am pus un capac pe tigaie si am lasat smochinele sa fiarba aproximativ 35 de minute cu capacul pus, apoi am ridicat capacul si am lasat sa fiarba vreo 20 de minute, avand grija sa adune spuma formata.

Am tras tigaia de pe foc, am pus gemul fierbinte in borcane, le-am acoperit, apoi le-am pus in cuptorul incins, dupa ce am stins focul, le-am lasat pana a doua zi cand le-am depozitat in pivnita sau camara. .

Ingrediente Dulceata de smochine

1 kg zahar

250 ml apa

80 de zmochine nu foarte coapte

Categorii