Dulceata din coaja de pepene verde

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata din coaja de pepene verde

Tai coaja de pepene cu un strat foarte subtire din miezul rosu, apoi o cureti de partea verde si o tai cuburele. Pui cubuletele de pepene la fiert in 2l de apa cu 250 ml otet si le lasam sa fiarba in clocot cam 1 ora (sau pana cand cuculetele de coaja pepene se inmoaie si capata un aspect transparent) le lasam sa se raceasca , apoi se strecora, se limperzeste bine sub un jet de apa rece. Le vom cantari apoi sa fie cam 1 kg. Zaharul se va dizolva in 1/2 l apa si cand siropul incepe sa de-a in clocot adaugam cuburelele de pepene , iar dupa 5-10minute de fierbere vom adauga zeama de lamaie, vanilia si mai fierbem pana se leaga dulceata. Cand e gata se ea cratita de pe foc si o vom acoperi cu un prosop umed si bine stors dupa care o turnam in borcane bine uscate.

Ingrediente Dulceata din coaja de pepene verde

1 kg coaja de pepene verde

1 kg de zahar

1/2 l apa

zeama de la o lamaie

1 plic zahar vanilat

1/4 l otet

Categorii