Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

Reteta culinara din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

 

O dulceață foarte fină și parfumată 😉 Am încercat anii precedenți, dar am avut un eșec total, pentru că am lăsat florile întregi 😀 😉 Anul acesta m-am înarmat cu răbdare și am obținut o dulceață foarte frumoasă!

Flori de soc (deja curățate) 500 g Zahăr de tuse 1000 g, Apa filtrata aprox. 800 ml, Lămâie 1 bucată, Șofran 2-3 fire, Vanilie 1 baton.

Florile de soc daca le culegem dupa ploaie si din zona nepoluata nu trebuie spalate, pentru ca se pierde polenul cel mai valoros.

Daca le-ati primit dintr-o zona necunoscuta, atunci puneti-le usor intr-o strecuratoare si treceti usor sub un jet de apa rece, avand grija sa nu pierdeti floricelele de pe crengute.

Florile se despart din crenguță 😉 ai nevoie de multă răbdare atenție 😉 De obicei fac aceste trucuri meticuloase, aprind televizorul în bucătărie și caut un canal pe care să-l ascult și să nu-l urmăresc 😉

Spălați bine lămâia cu apă rece și bicarbonat de sodiu, eventual chiar opărită, cu apă și bicarbonat de sodiu, dacă nu aveți de unde să cumpărați lămâi netratate.

Se incinge apa filtrata, avand grija sa nu o fiarba, se adauga zaharul si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade cantitatea la jumatate. Se adauga apoi coaja rasa si sucul de lamaie, florile uscate, scurse de apa, suvitele de sofran si boabele de vanilie, apoi se amesteca, si se lasa la foc moderat 20-30 de minute pana cand dulceata din florile de soc se leaga.

Dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate corespunzator, apoi se aseaza cu capul in jos si se lasa la odihnit, sub cuverturi, pana a doua zi.

Creșteți și multă răbdare, rețeta în sine nu este complicată, doar un curs lung! 😉

Ingrediente Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

Flori de soc (deja curățate ) 500 g

Zahăr tos 1000 g,

Apă filtrată cca. 800 ml,

Lămâie 1 bucată,

Șofran 2-3 fire,

Vanilie 1 baton.

Categorii