Dulceata din struguri albi cu whisky

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata din struguri albi cu whisky

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des. Se culege spuma formată, dacă este nevoie, eu nu am prea avut spumă. Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic, iar dulceaţa este legată. Se lasă la răcit. Se adaugă whisky, se lasă la infuzat la rece pentru o oră, va căpăta şi o nuanţă frumoasă. Apoi se pune din nou la fiert, pe foc mic, pentru aprox 15 minute. Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează. Timp de pregătire: 10 min + 1h Timp de gătire: aprox 35 + 15 min Porţii: 1 borcan Poftă Bună! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/dulceata-din-struguri-albi-cu-whisky.html

Ingrediente Dulceata din struguri albi cu whisky

925 g struguri albi fără seminţe

300 g zahăr

225 ml apă

40 ml whisky

Categorii