Dulciuri de post

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulciuri de post

Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul. Adaugam uleiul, sucul, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza, apoi incorporam praful de copt, amestecam bine, apoi adaugam faina si amestecam energic. Compozitia se pune in tava de muffins in care punem hartie speciala sau ungem cu ulei si tapetam cu faina, formele se umplu doar 3/4. Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 20-25 de min sau pana trece testul scobitorii.

Ingrediente Dulciuri de post

Pentru 4 bucati mari: 4 linguri zahar

4 linguri gem de prune (sau orice alt gem)

2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui)

6 linguri suc de portocale (natural sau fanta)

4 linguri pline de faina

1 lingurita praf de copt

esenta de vanilie

Pentru decor: nuci taiate marunt

nuci intregi

gem de prune

Categorii