Duo mousse ciocolata alba si caise
Reteta culinara Duo mousse ciocolata alba si caise din categoria Dulciuri. Cum sa faci Duo mousse ciocolata alba si caise
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Duo mousse ciocolata alba si caise
Bine ai venit Primavara, chiar daca doar calendaristic , afara nu-i chiar Primavara. Luna martie e plina de sarbatoriti la mine-n familie, asa ca m-am pus pe facut martisoare dulci.
2 forme de silicon, una cu 12 alveole, a doua cu 8 alveole Blat 3 albusuri un praf sare 100 g zahar 140 g nuca prajita si macinata 20 g cacao 20 g faina Mousse de caise 250 g piure caise 100 g ciocolata alba Callebaut 3 galbenusuri 10 g gelatina 200 g frisca Mousse de ciocolata alba Callebaut 3 galbenusuri 1 lingura zahar 80 ml lapte cu 3,5% grasime 150 g ciocolata alba Callebaut 1/2 lingurita esenta vanilie 10 g gelatina 200 g frisca decor banuti de ciocolata neagra CallebautBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Ingredientele uscate le-am cernut si le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. Am intins blatul intr-o tava 32/22 cm, am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 15 min. Este un blat subtire din care am decupat rotunduri la dimensiunea alveolelor in care am turnat mousse-urile
Frisca : Am mixat cca 500 ml smatana pentru frisca cu 36% grasime, am adaugat si niste zahar vanilat, am mixat o frisca cu varfuri moi.
Mousse de caise : Eu am avut piure de caise la congelator, l-am facut cand am facut si gem de caise, se poate face din caise din compot . Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron am pus piureul de caise, am adaugat cele 3 galbenusuri si am amestecat bine, am adaugat ciocolata si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am ridicat castronul de pa baia de abur, am adaugat gelatina hidratata si am amestecat bine. Am lasat sa scada temperatura sub 35 grade si am adaugat 200 g frisca, am omogenizat bine.
Mousse de ciocolata alba : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron am pus 3 galbenusuri cu 1 lingura de zahar si 80 ml lapte, am omogenizat bine, am adaugat si ciocolata si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat pan ce ciocolata a devenit fluida. Am adaugat esenta de vanilie si gelatina hidratata, dupa ce am ridicat castronul de pe baia de abur. Am lasat sa scada temperatuta sub 35 grade si am incorporat 200 g frisca.
Am facut mousse-urile unul dupa altul, le-am lasat sa scada temperaura si apoi am adaugat frisca. Am pus fiecare mousse in niste cani mai inalte, apoi le-am turnat in acelasi timp in aleveolele din formele de silicon, am vrut sa iasa ceva in degrade. Dupa ce am umplut toate alveolele am asezat in fiecare alveola cate un rotund de blat, am apasat un pic sa se faca aderenta. Am dat formele la congelator pana a doua zi. A doua zi le-am scos din forme si le-am ornat cu un banut de ciocolata neagra.
Ingrediente Duo mousse ciocolata alba si caise
2 forme de silicon, una cu 12 alveole, a doua cu 8 alveole
Blat
3 albusuri
un praf sare
100 g zahar
140 g nuca prajita si macinata
20 g cacao
20 g faina
Mousse de caise
250 g piure caise
100 g ciocolata alba Callebaut
3 galbenusuri
10 g gelatina
200 g frisca
Mousse de ciocolata alba Callebaut
3 galbenusuri
1 lingura zahar
80 ml lapte cu 3,5% grasime
150 g ciocolata alba Callebaut
1/2 lingurita esenta vanilie
10 g gelatina
200 g frisca
decor
banuti de ciocolata neagra Callebaut