Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Prima data se prepara crema pentru a avea timp sa se raceasca.Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam laptele rece putin cate putin si continuam amestecand bine.Apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza bine.Punem ciocolata si continuam mestecand.Introducem bolul in microunda 4 minute,scoatem si mestecam bine apoi introducem alte 4 minute.Din nou il scoatem si amestecam bine si il lasam sa se raceasca.Acum pregatim eclairele.Punem cuptorul la incalzit la 200 grade.Incalzim intr-un recipient,apa,laptele,untul,zaharul si sarea.Il dam la o parte cand incepe sa fiarba si adaugam faina.Amestecam bine si il punem din nou pe foc un minut fara sa lasam de mestecat.Aluatul trebuie sa se desprinde de pe peretii oalei.Adaugam cele 2 oua,unul cate unul si amestecam.Imediat il luam de pe foc.Ungem tava cu unt si faina.Umplem un pos de ornare cu acest aluat si formam in tava 8 bastoane de vreo 10cm de lungi.Batem oul si le ungem pe deasupra si cu o furculita facem niste dungi pe deasupra in lungime.Le punem la cuptor vreo 20 minute si nu deschidem usa im primele 15 minute.Apoi le lasam sa se raceasca.Odata ce s-au racit le taiam in lungime cu un cutit de paine si le umplem cu crema de ciocolata cu ajutorul cu ajutorul posului si le inchidem usor cu degetele.Intr-o oala punem fondantul la incalzit la foc mic atat cat sa se inmoaie putin.Cu o spatula de silicon amestecam fondantul pana ajunge la temperatura de 35grade.Acoperim ecairele cu fondantul si retiram excesul cu ajutorul spatulei.

Ingrediente Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Pentru 8 eclaire:6cl de apa,6cl de lapte, de unt+5g pentru a unge tava,1lingurita de zahar,un praf de sare, de faina cernuta+10g pentru tava,2 oua,1 ou pentru a unge eclairele.Crema de ciocolata: galbenusuri,85g de zahar,500 ml de lapte,40g de faina,20g de ciocolata praf.Pentru decoratie 80g de fondant

Categorii