Ecler

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ecler

Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune toata faina, se amesteca repede , se aseaza oala iar pe foc(nu direct pe flacara) si se mai amesteca pina ce se aluatul se dezlipeste de fundul oalei. Se raceste pe apa rece, amestecind continuu iar cind este aproape rece, se pun ouale pe rind, pina ce se inglobeaza toate in aluat si acesta devine omogen, destul de moale. Din aluat, cu cornetul se fac bastonase de circa 10 cm, care se aseaza in tava neunsa si la distanta de 3 cm intre ele. Se coc 30 de minute, primele 10 minute la foc mare si 20 de minute nu se deschide usa cuptorului. Ele cresc frumos si devin aurii. Se scot din cuptor si se lasa la racit la cald, in bucatarie. Taiate pe jumatate pe lungime, se vor umple cu crema de vanilie 9( 3 galbenusuri se bat bine cu 200 g de zahar pe o cratita cu apa clocotita, pina ce compozitia arata ca o smintina subtire, se da de pe foc, se adauga vanilia si se lasa la racit. Cind compozitia este aproape rece, se inglobeaza untul pina la omogenizare) sau, mai rapid, cu o budinca de vanilie imbogatita cu un pachet de unt.

Ingrediente Ecler

100 ml ulei

3 oua (trebuie sa fie mari

iar daca sint mici atunci se pun 4 oua)

125 g faina

250ml apa

o jumatate lingurita de sare.

Pentru umplutura:

crema de vanilie (3 galbenusuri,200 g zahar

vanilie si 200 g unt) sau budinca de vanilie imbogatita cu un pachet de unt proaspat

Categorii