Ecleruri in forma de inimioara

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina cu praful de copt. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia o ora. Dupa ce s-a racit, putem adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu pana la omogenizare. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt (sau folie teflonata) si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor. Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dupa aceea, scoatem tava din cuptor, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru. Le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu. Crema: Se pun pe foc laptele cu 2 linguri de faina, 3 linguri de zahar si zaharul vanilat bourbon. Avem grija sa amestecam bine pentru ca fierbe repede. Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Cand fierbe, dam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana la omogenizare. Nu va faceti griji daca arata lichida, caci se va ingrosa foarte mult cand se va raci. Va capata aspectul unei budinci consistente. Se separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate creme si arome doriti sa obtineti). Intr-o crema se adauga putina coaja rasa de lamaie, iar in cealalta crema adaugam 1 lingura de cacao. De altfel, acum puteti adauga esentele preferate. Dupa ce se racesc eclerurile, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si se pot umple cu crema. La final, se asaza eclerurile pe un platou, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coaja de portocala si inimioare-decor. Pofta Buna!

Ingrediente Ecleruri in forma de inimioara

Pentru ecleruri:

doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total)

un pahar cu ulei (aprox 300 ml)

1 lingurita praf de copt

Un castron mare cu faina (aprox 380 g)

4 oua mari sau 5 mici.

Pentru crema:

350 ml lapte

2 linguri faina

3 linguri zahar

1 lingurita zahar vanilat bourbon

100 g unt

1 lingura cacao neagra

Coaja rasa de lamaie

Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan).

Pentru decor:

Inimioare decor din zahar

Zahar pudra.

Portii: 2 tavi mari :)

Categorii