Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara
Reteta culinara Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara
Retete de suflet Recunosti sincer de cand nu ai mancat... nici nu-mi amintesc cand am mancat ultima data, dar ma gandesc la ele de ceva vreme.
300 gr fluturi 1 lingura ulei 70 gr pesmet 100 gr nuci 70 gr zahar brun scorțișoară măcinată 1 lingurita sare Punem pe foc o oala cu 3 l apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam sare si pastele. Se fierbe conform instructiunilor de pe punga. Intr-o tigaie pe care o incingem pe foc punem uleiul, pesmetul si zaharul. Se amestecă cu o lingură de lemn până se rumenește frumos, fără să se ardă. Se macină miezul de nucă (prealabil prăjit la cuptor și răcit), dar nu foarte fin. Scurge pastele într-o sită. Amesteca pastele cu pesmet, nuca si scortisoara. Servim paste calde sau reci.Ingrediente Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara
300 gr farfalle
1 lingura ulei
70 gr pesmet
100 gr nuci
70 gr zahar brun
scortisoara macinata
1 lingurita sare